Megkezdődött a „Debrecen-Füredi úti Református Missziói Egyházközség bölcsődefejlesztése” c. projekt kivitelezése

 

 

A Debrecen-Füredi úti Református Egyházközség sikeres támogatási kérelmet nyújtott be a Miniszterelnökséghez a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) keretén belül a bölcsődei nevelés fejlesztésére.

A „Debrecen-Füredi úti Református Missziói Egyházközség bölcsődejlesztése” c. projekt célja 28 db új bölcsődei férőhely kialakítása a helyi igényeknek megfelelően, segítve ezzel a 3 év alatti gyermekek elhelyezését, a szülőknek pedig a munka világába való visszatérést.  Az RRF-1.1.2-21-2022-00041 azonosítószámú projekt 398,93 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelyből a teljes összeg 79%-a az Európai Unió felé elszámolandó forrásrész 315,36 millió Ft, a hazai forrásrész pedig 83,57 millió Ft. A támogatás mértéke 100%.

Debrecen város központi részén több önkormányzati és egyéb fenntartású bölcsőde található, a frekventált elhelyezkedés és a demográfiai viszonyok alapján azonban férőhelyhiány van a város ezen részén. A fejlesztés célja 28 új bölcsődei férőhely kialakítása új létesítmény kialakításával Debrecenben a Nádor utca 4 szám alatt, a Jost villa mellett. Az Egyházközség a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz keretében belül az RRF-1.1.2-2021 „Bölcsődei nevelés fejlesztése” tárgyú pályázati felhívásra nyújtott be támogatási kérelmet, amely pozitív elbírálásban részesült.

2023. júniusában elkezdődtek a kivitelezési munkák, amelyek reménység szerint 2024 májusáig tartanak.

A fejlesztés eredményeként egy 260 m2-es hasznos alapterületű, új, akadálymentes, energiahatékonyan működő, melegítő konyhával és modern eszközökkel, bútorzattal, játékeszközökkel felszerelt bölcsődei épület, továbbá játszóudvar jön létre, a terület rendezésével, parkoló építésével, közműcsatlakozások megvalósításával.

A szakmai működés kialakítása során az Egyházközség együttműködik a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Kft-vel. Egyházközségünk vállalta azt, hogy 2024 szeptemberében megnyílik az új református bölcsőde.

További információ: www.furediut.hu