Induló bölcsődénk

 

Szándéknyilatkozat

Az alábbi szándéknyilatozat kitöltésével és elküldésével szülőként jelzéssel tud élni felénk a bölcsődei ellátás igénybevételének szándékáról

SZÁNDÉKNYILATKOZAT bölcsőde (pdf)

SZÁNDÉKNYILATKOZAT bölcsőde (docx)

Fotó: Kandert-Mikula Szilvia

 

Bemutatkozás

Református Bölcsődénk reménység szerint 2024. szeptemberében nyitja meg kapuit a kisgyermekeket nevelő családok előtt.

Épülő bölcsődénk az újkerti és vénkerti városrészek határán, a belvároshoz közel, nagyon jól megközelíthető helyen, közvetlenül a 2-es villamos Nádor utcai megállója mellett található.

A korszerű és a szakmai szempontoknak megfelelő játszóudvart magas tömörfal övezi majd, amelyet kívülről több mint 3 méter magasságú borostyánkerítés fog takarni, belülre pedig kúszó hortenzia lesz a fal teljes felületére futtatva, védve a gyermekeket az utca zajától, s porától.

A bölcsőde új, s modern épületben kap helyet, a legmodernebb eszközökkel felszerelve, a kor igényeihez igazodva.

A szociális alapellátás részeként két 14 fős csoportban fogjuk a gyermekeket fogadni.

20 hetes kortól 3 éves korig

A gyermekek ellátását csoportonként két fő kisgyermeknevelő fogja végezni

A pedagógusok munkáját egy fő bölcsődei dajka fogja segíteni

Az intézményünk melegítőkonyhával fog rendelkezni, s az életkornak megfelelő, szakember által összeállított étrendet fogunk biztosítani. Étel intolerancia esetén szakorvosi javaslatra lehetőség lesz diétás étrend kérésére. 3 fő étkezést (reggeli, ebéd, uzsonna) és egy kis étkezést (tízórai folyadék pótlás, gyümölcs) fognak kapni a gyermekek.

 

 

Keresztyén szemlélet:

Gyülekezetünk vezérigéje évek óta a hitoktatás terén nem más, mint az Úr Jézus szava: “Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa.” (Lukács evangéliuma 18,16)

Bölcsődénkben nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni a keresztény értékeken alapuló érzelmi nevelésre az imádságok, gyermekénekek, áhítatok által.

 

Fenntartó:

A bölcsőde alapítója és fenntartója a Debrecen-Füredi úti Református Missziói Egyházközség (4027 Debrecen, Füredi út 39.)

 

Kapcsolat:

A bölcsődével kapcsolatos kérdésekkel keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeken!

Dr. Pótor Áron (a gyülekezet lelkésze)

debrecen-furedi.ut@reformatus.hu

+36306782502