Fiatal gyülekezetünk számára nagy lehetőséget jelent, hogy Debrecen belvárosában a 2-es villamos Nádor utcai megállója mellett a város egyik legmodernebb templomával rendelkezünk. Az épület gyülekezetünk logójában is látható, felette pedig egy szárnyait kitáró galamb van. A Kertai László által tervezett organikus templomunk egyik fő jellegzetessége, hogy  szárnyait széttáró, galamb formája van.

A galambról először az özönvíz kapcsán olvashatunk a Bibliában (1Móz 8:6-11). A Nóé által kiküldött, majd a bárkájához visszatérő galamb olajfalevelet hozott a csőrében annak jeléül, hogy az özönvíz visszavonul. A galamb olajággal a csőrében így lett Isten és az ember megbékélésének, és a földi élet újjászületésének a jele.

Ugyanakkor a galamb volt az Ószövetség egyetlen tiszta madara, ezért fel is lehetett áldozni. E tiszta állatból lett az Újszövetségben a Szentlélek szimbóluma. Amikor pedig Jézus megkeresztelkedett, azonnal kijött a vízből, és íme, megnyílt a menny, és látta, hogy Isten Lelke galamb formájában aláereszkedik, és őreá száll. És hang hallatszott a mennyből: “Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm.” (Mt 3,16-17) 

A Szentlélek, békességet teremt bennünk és közöttünk, alázatos, szelíd. Ahogyan Jézus a galambról is ezt mondja: „Legyetek szelídek, mint a galambok!” (Mt 10,16).

A Szentlélek az Örökkévaló Isten szabad és független jelenléte. Bárhol, bármikor, bárkiben, a szeretet, a bölcsesség, a józanság Lelke, maga Isten.

Gyülekezetünk vágya, hogy templomunk ne csak formájában mutasson a Szentlélekre, hanem mi mindannyian, akik a gyülekezethez tartozunk, lehessünk a bennünk élő Szentlélek temploma.