„Gyász, veszteség feldolgozása, elhordozása címmel okt. 24-én, nov 1-én és nov 2-án, 3 alkalmas sorozatot tart Gacsályi Gábor lelkész a Füredi úti református templomban

Közeledve a halottak napjához, egy 3 alkalomból álló sorozatról szeretnék hírt adni, amelyet Gacsályi Gábor hajdúnánási lelkipásztor fog tartani „Gyász, veszteség feldolgozása, elhordozása” címmel. Nagytiszteletű urat több veszteség érte életében, ezek közül a legnagyobbak az elmúlt években. Öt éven belül elvesztette a feleségét, az anyósát, az apósát és a 32 éves fiát. De Isten felemelte őt, s ezért tudja ma a zsoltárossal együtt megvallani: „Szereteted az életnél is jobb, ajkam téged dicsőit.” (Zsolt 63,4)

Október 24-én, november 1-én és november 2-án 18 órától kezdődnek ezek az alkalmak a Debrecen-Füredi úti református templomban, amelyekre szeretettel várunk mindenkit, akik szívében gyász és fájdalom van szerettük elvesztése miatt.
I. Október 24 kedd este 6-óra
 Gyász folyamatai: szembesülés a halállal, sokk, érzelmek, enyhülés, a gyász. Mit ne mondjunk! Álmok…
 II. November 1 szerda 18-óra
Mi az, ami nehezíti a gyászt..erőszakos halál, öngyilkosság, nehezebb gyász, segítségre van szükség, Hol volt, van az Isten? Sértődés! Szabad e sírni!
III. November 2 csütörtök 18-óra
Hogyan tudok, tudunk segíteni? Gyermekek gyásza, vigasztalás…Egyház miben tud segíteni,  Van ez az otthon, amiről Jk. beszél a Jn.14,1-6-ban I. Kor.?